Cevaplanmamış mesajlar Aktif başlıkları görüntüle






Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 1 mesaj ] 
forumtools   forumtools
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Yılan Balığı Av Teknikleri
MesajGönderilme zamanı: Pzr Haz 24, 2012 11:25 am 
Çevrimdışı

Kayıt: Pzr Haz 03, 2012 11:13 am
Mesajlar: 2005
Yılan Balığı(Anguilla Anguilla)
Yılan balığının verimli av verdiği yerler dere yada nehrin denize döküldüğü deltadaki sazlık dipleri ve otluk alanlar olup;suyun fazla derin olmadığı yerler yaklaşık 1,5 2 metre derinliğindeki yerlerdir.
Ayrıca akarsuların içlerine kadar da avı yapılabilir.
Bu balığı yakalayabilmek her çeşit yem, canlı balık, suni yem vb. ile av yapılabilir. Gece avı daha verimli olur. Takım olarak da her çeşit takım kullanılabileceği gibi bir fırdöndü ve tek iğneli bir bedenden oluşan takımdır. Bu sistemde beden değiştirmenin de kolay olması yılan balığı avında avantajdır. İğne olarak da uzun palalı ve düz iğneler daha kullanışlıdır.Tutulacak balığın büyüklüğüne göre iğne seçimi sizlere kalmış.Önemli olan iğnenin dayanımının yüksek olmasıdır, çünkü yılan balığı oltaya çok direnç gösterir.

Olta suya atıldıktan sonra yeme hareket kazandırmak yılan balığını cezbeder ve oltaya daha kolay atlamasını sağlar.

Yılan balığı avı nispeten kolaydır. Hiç nazlanmadan oltayı yutar. Ondan sonra sen uğraş dur iğneyi çıkaracağım diye.

Sadece yılan balığı avı yapacaksanız yanınızda bol miktarda hazır beden bulundurun, çünkü bu hayvan yakaladığından kendi çevresinde döne döne oltanın bedenini kullanılmaz hale getirir.

Ayrıca yanınızda balığı yakaladığınızda elle tutabilmek için kaymayacak bir bez, eldiven hatta zımpara kağıdı gibi birşey bulundurun, zira çok kaygan olduğundan elle tutup iğneyi çıkartamıyorsunuz.

Yılan balığın kafasını kesseniz bile kolay kolay ölmez, o nedenle yakaladığınız balıkları kaçmasını engelleyecek bir yere koymanızda fayda var. Ayrıca ben kafasını kesmenizi tavsiye etmem, çünkü derisini soyarken balığı bir yere asabilmek için gerekecektir.
Akşama doğru güneş batmadan 1 saat kadar önce ve güneşin batışını takip eden ayın tamamen çıkmasına kadar olan süre içinde ki zamanda en verimli av yapılabilir ve Yem olarak solucan tercih edilebilir.
Yılan balığı oltaya vurduktan sonra hemen tasma yapılmalı ve seri bir şekilde sudan çıkarılmalıdır.Bunun sebebi adındanda anlaşılacağı üzere yılan gibi suyun içinde bir şeylere sarılmaması içindir.
Önemli not:şamandıralı takımla avlanırken şamandıranın suya iyice gömülmesini beklemeliyiz.Aksi taktirde yılanbalığı yemi kusar.
Alıntı:
talatger´isimli üyeden Alıntı
Önce şunu bir açıklığa kavuşturalım.İki tür yılanbalığı vardır,Deniz yılanbalığı (mıgri),tatlısu yılanbalığı.Bilindiği gibi mıgri denizde olur.Tatlısu yılanbalığı ise denize dökülen (sazlıklı)azmaklarda bulunur.Mıgrinin rengi,üst kısmı parlak siyah alt kısmı beyaz olur.Mıgrinin anüs kısmından kuyruk ucuna kadar olan kısım çok kılçıklı olur.Bu kısmı kendi avında kullanmak üzere yem yapılabilir.Yalnız çok ince doğrayıp,iyice kızartılıp yenebilirde.
Mıgri çok yağlı olmadığı için tavası da yapılabilir ama en güzeli ızgaradır.Bir de yahnisi çok güzel olur.
Avı ise çok basittir.Mıgri geceleri avlandığı için biz de onu gece avlayabiliriz.
Avlanacağımız takımda,misinanın ucunda sadece uzun saplı büyük bir iğne olması yeterlidir.Gündüzden oltamıza takılan ot balıklarını yem olarak kullanabiliriz.İğneyi balığın kuyruk kısmından geçirip,kuyruğa gevşek bir düğüm atabilecek şekilde iğneyi balığın ense kısmından bir taraftan geçirip diğer taraftan çıkarırız.
Atabildiğimiz kadar uzağa atıp,kasnaktan 4-5 metre misinayı sağıp bırakırız ve kasnağımızı sabitleriz.Balık yemi aldığında bir yandan girecek bir yer ararken bir yandan yemi yutar bu durumda misina gerilmiş olur ve biz de balığımızı kıyıya çekeriz.

Tatlısu yılanbalığının rengi;Üst kısmı genelde yeşil olup yöreye göre farklılıklar gösterebilir.Mat siyah ta olabilir.Alt kısmı ise yeşillerde, sarıya kaçan açık yeşil olup,mat siyahlarda griye kaçan, kirli beyaz olur.
Tatlısu yılanbalığında hiç kılçık yoktur ve eti yağlıdır o yüzden ızgara türü önerilir.

İki balıkta da fazla irileri makbul değildir.Kalınlığı en fazla bileğimiz kadar olanları makbuldür.

Tatlısu yılanbalığı avında birçok takım kullanılabilir ama en güzeli bizim anten dediğimiz 7 metrelik motorsuz kamışla şamandıralı yapılan avdır.

İğne;1 no sazan iğnesi tavsiye ederim.


Başa Dön
 Profil  
 
 
 
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 1 mesaj ] 



Kimler çevrimiçi

 

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

 

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

 
Geçiş yap:  
cron
yukari


çanakkaleseo bağımsız denetimvergi mevzuatıvergi mevzuatı search Tema; Mavi1 for Çanakkale Kıyı Balıkçılığı